VERPLEEGKUNDIGE

Coen studeerde HBO-V aan de Hogeschool Rotterdam en behoorde bij de eerste lichting studenten die aan deze opleiding afstudeerde in 1988. Hij schreef een afstudeerproject over de gesprekken die door sociaal verpleegkundigen gevoerd werden bij het uitvoeren van HIV testen, waarbij hij onderzocht hoeveel van deze informatie bij de cliënten bleef hangen. Het onderzoek werd in 1988 in tijdschrift TvZ gepubliceerd.

Na enkele jaren praktijkervaring in verpleeghuizen en op de afdelingen neurologie en interne geneeskunde/infectieziekten van het Leijenburg ziekenhuis werd Coen consulent voor mensen met HIV in het Amsterdamse Onze Lieve Vrouwe Gasthuis.

In 2000 begon Coen aan zijn conservatoriumstudie en kwam hij in dienst bij Thuiszorg Den Haag, wat later Meavita zou worden, en nog weer later Haagse Wijk- en Woonzorg. Hij was er in de afgelopen jaren actief als wijkverpleegkundige, als stafverpleegkundige en als verpleegkundige acute zorg. Sinds 2015 is hij actief in het specialistisch team voor oncologie en medisch technisch handelen. Een stevige baan waarbij het zingen voor de nodige afwisseling zorgt.